Page

Kloosterheide Kermis 2018

Praktische info voor onze muzikanten staat op deze pagina.

Van vrijdag 25 t.e.m. maandag 28 mei 2018 kunt u aan de Sint-Bernardusabdij in Bornem terecht voor het grote feest dat we Kloosterheide Kermis noemen. Na als de vorige jaren zijn de muzikanten van Het Bornems Harmonieorkest en van de Koninklijke Harmonie Concordia et Amicitia Ter Dilft opnieuw van de partij tijdens de officiële opening van de kermis op vrijdagavond 25 mei. Om 19u gaan ze van start met een kort wandelconcert doorheen de Kloosterstraat en nadien volgen er nog enkele sfeernummers aan de dranktent.

Kortom, weer of geen weer, er liggen daar alvast dolle tijden in het verschiet! Top-attracties als het viskraam, het grijpkraam, Louis Hot Dog, 't schietkraam en het smoutebollenkraam hebben alvast hun aanwezigheid bevestigd! En wie weet wat we nog allemaal mogen verwachten? Mogen we terug hoop koesteren op de komst van de botsottoos en zelfs op die van de rups!?

We nodigen alvast al onze leden en sympathisanten uit om die zaterdagavond 25 mei om 19.00u naar't klooster af te zakken om er hun favoriete muzikanten aan het werk te zien. En ook op de andere data valt er steeds wel iets te beleven. Op vrijdag is de dranktent al geopen om 12.00u tijdens de passage van de Baloise Tour. Koersliefhebbers zullen er dus zeker hun hartje kunnen ophalen op het daartoe voorzien zonneterras. Na de officiële opening gaat er om 20.00u een heuse After Work Party van start. 's Anderendaags wordt om 16.00u de inmiddels 46e editie van de jaarmarkt voor huisdieren en pluimvee voor geopend verklaard. 's Avonds is het dan weer de beurt aan Mike Dreamer, met zijn live optreden om 20.00u. Op zondag valt er om 15.00u allerlei lekkers te rapen tijdens de snoepenworp en op maandagavond sluiten we de kermis sappig af met de traditionele afzuip. Alle vaten dienen die avond geledigd en alle smoutebollen gepeuzeld!

U merkt het... té veel redenen om niét te komen. Onze trouwste groupies verwachten we zaterdag om 19.00u ter hoogte van Kloosterstraat nr. 14 om er achter onze muzikanten aan te dartelen richting abdij. We stellen ons op in rotten van drie!

Tot dan!

Processie Weert 2018

Ook dit jaar zullen de Konkinklijke Harmonie Concordia et Amicitia Ter Dilft en Het Bornems Harmonieorkest samen voor enkele sfeervolle processiemarsen zorgen tijdens de traditionele processie in Weert.

Die zal plaatsvinden op zondag 3 juni 2018 en van start gaan omstreeks 10.00u aan de Sint-Annakerk van Weert (Appeldijkstraat 6 in Bornem), na afloop van een misviering die om 09.30u begint.

Van daaruit gaat het naar de kapel van O.L.V. Ster-Der-Zee in de Molenstraat, waar de processie na een korte gebedsdienst terug vertrekt richting kerk.

47e Palingfestival in Mariekerke

Tijdens het Pinksterweekend, dit jaar van zaterdag 19 t.e.m. maandag 21 mei, kunt u in Mariekerke, Bornem terecht voor het overbekende Palingfestival. Meer dan zeshonderd medewerkers zetten zich dat weekend van 's morgensvroeg tot 's avonds laat in voor het goede doel. De opbrengst van het Palingfestival gaat immers naar diverse caritatieve en socio-culturele verenigingen.

De plaats van het gebeuren is de tent die opgesteld staat op het Kouterplein in Mariekerke. De hoofdschotel, is uiteraard het alom vermaarde streekgerecht Paling in't Groen op z'n Mariekerks. Wie geen paling lust kan er zijn buikje vullen met frikadellekes met kriekskes. Er zijn ook verschillende desserten beschikbaar.

De harmonies van Bornem centrum werken naar goede gewoonte ook jaarlijks mee aan het Palingfestival. Verschillende van onze leden zijn dat weekend naarstig aan het werk als opdiener, palingsnijder, afwasser, enz. en onze muzikanten zorgen voor de muzikale omkadering van de officiële opening op zaterdag 19 mei om 11.00u. Wie niet van dienst is kan nog steeds zijn of haar steun komen betuigen door er dat weekend een lekkere paling te gaan verorberen.

We wensen dan ook al onze leden en sympathisanten uit te nodigen om dat weekend in Mariekerke de groene saus van hun duimen en vingers te komen aflikken. Allen daarheen!

Nog enkele links i.v.m. het Palingfestival: