Page

Kloosterheide Kermis 2019

Praktische info voor onze muzikanten staat op deze pagina.

Van vrijdag 24 t.e.m. maandag 27 mei 2019 kunt u aan de Sint-Bernardusabdij in Bornem terecht voor het grote feest dat we Kloosterheide Kermis noemen. Na als de vorige jaren zijn de muzikanten van Het Bornems Harmonieorkest en van de Koninklijke Harmonie Concordia et Amicitia Ter Dilft opnieuw van de muziakel partij ; deze keer zullen we er optreden op zondag 26 mei. Om 17u gaan we van start met een kort wandelconcert doorheen de Kloosterstraat en nadien volgen er nog enkele sfeernummers aan de dranktent.

Kortom, weer of geen weer, er liggen daar alvast dolle tijden in het verschiet! Top-attracties als het viskraam, het grijpkraam, Louis Hot Dog, 't schietkraam en het smoutebollenkraam hebben alvast hun aanwezigheid bevestigd! En wie weet wat we nog allemaal mogen verwachten? Mogen we terug hoop koesteren op de komst van de botsottoos en zelfs op die van de rups!?

We nodigen alvast al onze leden en sympathisanten uit om die zondagavond 26 mei om 17.00u naar't klooster af te zakken om er hun favoriete muzikanten aan het werk te zien. En ook op de andere data valt er steeds wel iets te beleven. Op vrijdag is de dranktent al geopend om 17.30u voor een heuse After Work Party. 's Anderendaags wordt om 16.00u de inmiddels 47e editie van de jaarmarkt voor huisdieren en pluimvee voor geopend verklaard. 's Avonds is het dan weer de beurt aan Mike Dreamer, met zijn live optreden om 21.00u. Op maandag valt er om 17.30u allerlei lekkers te rapen tijdens de snoepenworp en wordt de kermis 's avonds sappig afgesloten af met de traditionele afzuip. Alle vaten dienen die avond geledigd en alle smoutebollen gepeuzeld!

U merkt het... té veel redenen om niét te komen. Onze trouwste groupies verwachten we zaterdag om 17.00u ter hoogte van Kloosterstraat nr. 14 om er achter onze muzikanten aan te dartelen richting abdij. We stellen ons op in rotten van drie!

Tot dan!

48e Palingfestival in Mariekerke

Tijdens het Pinksterweekend, dit jaar van zaterdag 8 t.e.m. maandag 10 juni, kunt u in Mariekerke, Bornem terecht voor het overbekende Palingfestival. Meer dan zeshonderd medewerkers zetten zich dat weekend van 's morgensvroeg tot 's avonds laat in voor het goede doel. De opbrengst van het Palingfestival gaat immers naar diverse caritatieve en socio-culturele verenigingen.

De plaats van het gebeuren is de tent die opgesteld staat op het Kouterplein in Mariekerke. De hoofdschotel, is uiteraard het alom vermaarde streekgerecht Paling in't Groen op z'n Mariekerks. Wie geen paling lust kan er zijn buikje vullen met frikadellekes met kriekskes. Er zijn ook verschillende desserten beschikbaar.

De harmonies van Bornem centrum werken naar goede gewoonte ook jaarlijks mee aan het Palingfestival. Verschillende van onze leden zijn dat weekend naarstig aan het werk als opdiener, palingsnijder, afwasser, enz. en onze muzikanten zorgen voor de muzikale omkadering van de officiële opening op zaterdag 8 juni om 11.00u. Wie niet van dienst is kan nog steeds zijn of haar steun komen betuigen door er dat weekend een lekkere paling te gaan verorberen.

We wensen dan ook al onze leden en sympathisanten uit te nodigen om dat weekend in Mariekerke de groene saus van hun duimen en vingers te komen aflikken. Allen daarheen!

Nog enkele links i.v.m. het Palingfestival:

Lenteconcert 2019

Praktische info voor onze muzikanten staat op deze pagina.

Na drie succesvolle edities zal er in 2019 opnieuw een gezamenlijk lenteconcert van K.H. Concordia et Amicitia - Ter Dilft en Het Bornems Harmonieorkest plaatsvinden. U bent dan ook van harte welkom op zaterdag 27 april om 19.30u in de O.L.V. Hemelvaartkerk te Mariekerke, Bornem.

Met als thema "Concert aan de Schelde" brengen de muzikanten die avond composities met water en vissers als inspiratiebron, gaande van "De Swingende Visser", een zwierige interpretatie van Het Loze Vissertje van bekend Mariekerks componist Marcel De Boeck, tot modernere muziekstukken van o.a. Johan de Meij en van de Limburger Bert Appermont, die eind maart nog het genoegen had ons orkest te dirigeren tijdens een play-in, waaraan meer dan zestig muzikanten deelnamen.

Als kers op de muzikale taart zal Remko Van Damme, artistieke duizendpoot en geen onbekend gezicht voor horeca-minnende Bornemmenaars, de presentatie van het concert verzorgen en er u tevens vergasten op enkele liederen van Wannes Van de Velde. Dit alles in het prachtige kader van de Mariekerkse oever van de Schelde. Het is haast te mooi om waar te zijn! We heten dan ook al onze sympathisanten uit om die avond met ons mee te genieten van een onvergetelijke muzikale avond. Hopelijk tot dan!

Praktisch:

• Wanneer? zaterdag 27 april 2019