Page

Zondag 22/09 van 11.30u tot 15.00u
Paling in't Groen - Gebakken Paling - Stoofvlees
Voorinschrijving = € 1 korting per portie

De oude volksspreuk "Nen palinck is een goddeleyck rantsoen, mits hey dobbert in het groen!" slaat sinds vissersheugenis de Bornemse nagel op de kop. Laat -naast mooie muziek maken- paling doen zwemmen in een heerlijk groen sausje nu net één van de specialiteiten zijn van de Bornemse Harmonie Concordia et Amicitia Ter Dilft! De voorzitter zegt dat ook altijd. "Vrienden", zegt hij, "zoals jullie de paling doen dobberen in de groene saus... zo doe ik de paling dobberen in de groene saus".

Tijdens het weekend van 21 en 22 september geven we u dan ook de kans om àl uw culinaire driften de vrije loop te laten op ons jaarlijks eetfestijn, dat naar intussen "aloude" traditie plaatsvindt in Zaal Kloosterheide (Kloosterstraat 71d in Bornem). Net als de vorige jaren zal ook het Bornems Harmonieorkest palingkundige expertise verlenen aan de organisatie van wat men nu reeds met voorsprong het lekkerste eetfestijn van 2019 mag noemen.

Op het menu staat onze befaamde -en in de wijde omtrek vermaarde- paling, zwemmend in't groen of gebakken in de pan. Lust u geen paling? Geen probleem! We hebben n.a.v. de verbouwingen van de Sint-Bernardusabdij een oud patersbad op de kop kunnen tikken dat we dat weekend tot de rand vullen met lekker stoofvlees. Als kers op de taart mogen we voor deze 33e editie de grote Kerstpollepel van meneer pastoor gebruiken, met riante porties tot gevolg! Alle menu's zijn verkrijgbaar met brood of met frietjes.

Voorinschrijving = korting! Indien u op voorhand inschrijft (d.m.v. dit formulier) krijgt u € 1 korting per portie (reeds verrekend op het formulier)!

Geen tijd of goesting om dat weekend naar 't klooster te komen? Geen nood, we voorzien ook de mogelijkheid om thuisleveringen te bestellen (enkel paling in’t groen of stoofvlees, zonder brood of frieten). Die worden op zaterdagnamiddag 21 of op zondagmiddag 22 september -weliswaar koud- tot aan uw deur gebracht! In de zaal is er tenslotte ook nog de mogelijkheid om meeneemporties paling in't groen af te halen.

Alvast bedankt aan al wie onze harmonie op deze manier wil steunen en hopelijk tot dan!

Nog enkele links:

Eerste jaarlijks aperitiefconcert Zucht Naar Kunst

De Koninklijke Harmonie Zucht Naar Kunst geeft op zondag 13 oktober 2019 voor het eerst een Aperitiefconcert. Net als de traditionele lenteconcerten van deze Branstse muziekvereniging zal dit ochtendlijke concertje plaatsvinden in het gemeenschapshuis van Branst (Luipegem 160 te Bornem).

Het concert gaat van start om 11.00u. De muzikale leiding is in handen van Bornems dirigent Gustaaf Mampaey, terwijl Veerle Scheers de presentatie voor haar rekening neemt.

En alsof al dat muzikaal jolijt op zondagochtend nog niet genoeg is krijg je er voor de schamele toegangsprijs van amper € 5 nog gratis aperitiefje bovenop. Allen daarheen!

Praktische info:

• Aanvang: 11.00u
  • Toegang: € 5 met een zondags aperitiefje inbegrepen!
  • Locatie: Gemeenschapshuis Branst (Luipegem 160, Branst, Bornem)

Dag van de Bornemmenaar

Praktische info voor onze muzikanten staat op deze pagina.

Op zondag 1 september, op de vooravond van het nieuwe schooljaar, zorgt de gemeente Bornem de hele namiddag voor animatie voor jong en oud op het recreatiedomein Het Breeven. Er staat die dag een reuzegroot evenementendorp van meer dan 600 m² aan springkastelen, er zijn grimeurs- en kappersstandjes, je kunt je er laten vereeuwigen in een karikatuur, je leert allerlei circustechnieken of kunt zelfs koning worden voor één minuut.

Die dag maak je daarenboven gratis gebruik van alle gemeentelijke sportactiviteiten. Dat betekent dus gratis zwemmen, minigolfen, petanquen, padel spelen, enz. Ook de Bornemse sportverenigingen doen mee en laten je kennismaken met judo, basketbal, badminton, volleybal, wielrennen, enz. Daarnaast geven ook de voornaamste Bornemse muziekverenigingen zichzelf ten beste met een een schitterend concertje.

Om 16.30u geeft ons orkest een optreden in het muziekdorp!

Kortom, heel die de dag staat in het teken van de Bornemse verenigingen. Meer dan dertig verenigingen schreven zich in en bieden allerlei voeding en drank aan. Alle opbrengsten zijn voor hen. Uiteraard kan je ook kennismaken met hun werking.

Deze feestelijke dag wordt afgesloten met een schitterend verrassingsspektakel om 19.00u. Wil je weten wat dat is? Kom dan zeker langs op zondag 1 september 2019 tussen 12 en 19 uur. Het wordt een knotsgekke dag die je niet wil missen!