Page

Eindejaarsconcert 2019

Voor het eindejaarsconcert verbroedert Harmonieorkest Concordia et Amicitia Bornem VZW dit jaar met het Gemengd Koor Bornem. Samen brengen zij in de Bornemse schouwburg van Ter Dilft op zondag 22 december 2019 vanaf 19.30 u een gevarieerd programma: een mix van instrumentale muziek, sfeervolle kerstliedjes en mooie composities.

De beklijvende filmmuziek uit “Saving Private Ryan” en “Amistad” van Steven Spielberg en uit de animatiefilm “The Prince of Egypt” zal u ongetwijfeld ontroeren. Bij het traditionele “Amazing Grace” krijgt het koor begeleiding van Bart Van Troyen op doedelzak.

Voor de muzikale fijnproevers staat er een virtuoos solowerk voor altsaxofoon op het programma: “Rhapsody For Alto Saxophone” van André Waignein. Soliste is Bornems talent Joke Van lent, tevens dirigent van het O.L.V.P.-koor en professioneel saxofoniste. Verder zal het zuiderse pathos en de verleiding in “Danzón No. 2” van Arturo Márquez u zeker het hart verwarmen.

Met niet minder dan honderd uitvoerders op het podium belooft het alvast een onvergetelijke avond te worden! We hopen u er dan ook van harte te mogen verwelkomen.

Praktisch:
  • Zondag 22 december om 19.30u
  • Schouwburg Ter Dilft
  • VVK € 12 / ADK € 15 / -19j gratis
  • Tickets via Ter Dilft

Dodenhulde op zondag 10 november 2019

Op zondag 10 november 2019 vindt in Bornem de jaarlijkse Dodenhulde plaats. De deelnemers staan die avond even stil bij de Nooit-Meer-Oorlog-gedachte en herdenken er de dierbare overledenen, met in het bijzonder de gesneuvelden van beide wereldoorlogen.

Net als vorig jaar gaat de dodenhulde van start om 19.30u op het Kardinaal Cardijnplein, waar een huldemoment plaatsvindt aan het monument voor de gesneuvelden en waar onze trompettisten The Last Post zullen spelen. Daarna gaat de inmiddels traditionele "Fakkeltocht voor de Vrede" van start, die eindigt op het kerkhof op de Sint-Amandsesteenweg. Onze muzikanten zullen er een hymne spelen, gevolgd door een toespraak van de burgemeester en enkele bezinningsteksten. Tot slot spelen de harmonies nog de Brabançonne en de Vlaamse Leeuw

Na afloop van de plechtigheid is er voor alle deelnemers een drankje voorzien in het Cultuurcafé!

Onze muzikanten verzamelen om 19.30u, de trompettisten op het Kardinaal Cardijnplein en alle andere muzikanten t.o.v. de ingang van het kerkhof.

Eerste jaarlijks aperitiefconcert Zucht Naar Kunst

De Koninklijke Harmonie Zucht Naar Kunst geeft op zondag 13 oktober 2019 voor het eerst een Aperitiefconcert. Net als de traditionele lenteconcerten van deze Branstse muziekvereniging zal dit ochtendlijke concertje plaatsvinden in het gemeenschapshuis van Branst (Luipegem 160 te Bornem).

Het concert gaat van start om 11.00u. De muzikale leiding is in handen van Bornems dirigent Gustaaf Mampaey, terwijl Veerle Scheers de presentatie voor haar rekening neemt.

En alsof al dat muzikaal jolijt op zondagochtend nog niet genoeg is krijg je er voor de schamele toegangsprijs van amper € 5 nog gratis aperitiefje bovenop. Allen daarheen!

Praktische info:

• Aanvang: 11.00u
  • Toegang: € 5 met een zondags aperitiefje inbegrepen!
  • Locatie: Gemeenschapshuis Branst (Luipegem 160, Branst, Bornem)