Page

Play-In met Bert Appermont

Op zondag 31 maart 2019 organiseren de harmonies van Bornem centrum een play-in onder de begeleiding van de internationaal gerenommeerde componist-dirigent Bert Appermont! Speel je een instrument uit de HaFaBra-wereld en heb je minstens het niveau 3.3 (= M3 of vergelijkbaar)? Dan ben je welkom om samen met ons een muzikaal onvergetelijke dag te beleven! Deelname is volledig gratis, maar we vragen wel om je in te schrijven, zodat we op voorhand een degelijk zicht hebben op het aantal deelnemers en de bezetting.

Praktisch:
  • Wanneer? Zondag 31 maart 2019 van 10u tot 17u
  • Waar? Zaal De Club, Stationsstraat 28, 2880 Bornem
  • Wie? Alle HaFaBra-muzikanten van niveau 3.3 (=M3) of hoger. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
  • Kostprijs? Deelname is volledig gratis!
  • Middagmaal? Een eenvoudige broodmaaltijd is voorzien voor alle deelnemers
  • Repertoire?
  • Programma?
    • 10.00u - 12.00u: Repetitie
    • 12.00u - 13.00u: Middagmaal
    • 13.00u - 16.00u: Repetitie met pauze
    • 16.30u: Afsluitend toonmoment voor publiek
  • Inschrijven? ... is verplicht indien je wenst deel te nemen. Doe het zo snel mogelijk via deze link!
  • Parking? Aan zaal De Club is zo goed als geen parkeerplaats. Er zijn vlakbij wel talloze grote parkings gelegen:
    • Kardinaal Cardijnplein
    • Parking gemeentehuis Bornem (Hemelhof), Hingenesteenweg 13
    • Parking Station Bornem, inrit t.o.v. Molenveldweg 5
    • Parking Den Dries, inrit t.o.v. Temsesteenweg 17
    • Dokter De Putterplein
  • Vragen? Stuur maar op naar info@harmoniebornem.be

Misschien tot dan!

Eindejaarsconcert 2018

Op zondag 23 december brengt de harmonie van Bornem haar traditioneel eindejaarsconcert in de schouwburg van Ter Dilft. Het belooft net als bij vorige editie, toen het orkest het publiek mee op ruimte-cruise nam, opnieuw een heus spektakel te worden. Er zijn deze keer namelijk niet één maar wel dertig speciale gasten: het voltallige kinderkoor van de O.L.V.P. Basisschool Bornem.

De schouwburg wordt die avond volledig ondergedompeld in de kamp-sfeer. Wanneer de kinderen tijdens een dropping noodgedwongen moeten schuilen voor een onweer worden de straffe verhalen bovengehaald. Bij het ochtendgloren schalt de reveille en bevinden ze zich in een bivak midden in het bos...

Voor de echte muziekliefhebber heeft de harmonie daarnaast enkele top-composities in petto. Met "El Golpe Fatal" van Dirk Brossé waant u zich midden in een Andalusische arena waar matador en stier een spel op leven en dood spelen.  Daarna volgt "The Divine Comedy" van Robert W. Smith, een muziekstuk dat de reis van Dante door hel, vagevuur en paradijs zeer filmisch weergeeft. Tot slot vliegen de pannen swingend van het dak van Ter Dilft met "The Incredibles", de muziek van de gelijknamige Pixar-film.

"Spannende Verhalen" zal ongetwijfeld een boeiende muzikale ervaring zijn, netjes omkaderd door een grappige en bijwijlen ontroerende presentatie!

De muzikale leiding is die avond in handen van Jo Schelkens.

Praktisch:
  • Zondag 23 december om 19.30u
  • Schouwburg Ter Dilft
  • VVK € 10 / ADK € 12 / -19j gratis
  • Tickets via Ter Dilft

Dodenhulde op zaterdag 10 november 2018

Op zaterdag 10 november 2018 vindt in Bornem de jaarlijkse Dodenhulde plaats. De deelnemers staan die avond even stil bij de Nooit-Meer-Oorlog-gedachte en herdenken er de dierbare overledenen, met in het bijzonder de gesneuvelden van beide wereldoorlogen.

Dit jaar gaat de dodenhulde van start om 19.30u op het Kardinaal Cardijnplein, waar een huldemoment plaatsvindt aan het monument voor de gesneuvelden en waar onze trompettisten The Last Post zullen spelen. Daarna gaat de inmiddels traditionele "Fakkeltocht voor de Vrede" van start, die eindigt op het kerkhof op de Sint-Amandsesteenweg. Onze muzikanten zullen er een hymne spelen, gevolgd door een toespraak van de burgemeester en enkele bezinningsteksten. Tot slot spelen de harmonies nog de Brabançonne en de Vlaamse Leeuw

Na afloop van de plechtigheid is er voor alle deelnemers een drankje voorzien in het Cultuurcafé!

Onze muzikanten verzamelen om 19.30u, de trompettisten op het Kardinaal Cardijnplein en alle andere muzikanten t.o.v. de ingang van het kerkhof.