Page

48e Palingfestival in Mariekerke

Tijdens het Pinksterweekend, dit jaar van zaterdag 8 t.e.m. maandag 10 juni, kunt u in Mariekerke, Bornem terecht voor het overbekende Palingfestival. Meer dan zeshonderd medewerkers zetten zich dat weekend van 's morgensvroeg tot 's avonds laat in voor het goede doel. De opbrengst van het Palingfestival gaat immers naar diverse caritatieve en socio-culturele verenigingen.

De plaats van het gebeuren is de tent die opgesteld staat op het Kouterplein in Mariekerke. De hoofdschotel, is uiteraard het alom vermaarde streekgerecht Paling in't Groen op z'n Mariekerks. Wie geen paling lust kan er zijn buikje vullen met frikadellekes met kriekskes. Er zijn ook verschillende desserten beschikbaar.

De harmonies van Bornem centrum werken naar goede gewoonte ook jaarlijks mee aan het Palingfestival. Verschillende van onze leden zijn dat weekend naarstig aan het werk als opdiener, palingsnijder, afwasser, enz. en onze muzikanten zorgen voor de muzikale omkadering van de officiële opening op zaterdag 8 juni om 11.00u. Wie niet van dienst is kan nog steeds zijn of haar steun komen betuigen door er dat weekend een lekkere paling te gaan verorberen.

We wensen dan ook al onze leden en sympathisanten uit te nodigen om dat weekend in Mariekerke de groene saus van hun duimen en vingers te komen aflikken. Allen daarheen!

Nog enkele links i.v.m. het Palingfestival:

Lenteconcert 2019

Praktische info voor onze muzikanten staat op deze pagina.

Na drie succesvolle edities zal er in 2019 opnieuw een gezamenlijk lenteconcert van K.H. Concordia et Amicitia - Ter Dilft en Het Bornems Harmonieorkest plaatsvinden. U bent dan ook van harte welkom op zaterdag 27 april om 19.30u in de O.L.V. Hemelvaartkerk te Mariekerke, Bornem.

Met als thema "Concert aan de Schelde" brengen de muzikanten die avond composities met water en vissers als inspiratiebron, gaande van "De Swingende Visser", een zwierige interpretatie van Het Loze Vissertje van bekend Mariekerks componist Marcel De Boeck, tot modernere muziekstukken van o.a. Johan de Meij en van de Limburger Bert Appermont, die eind maart nog het genoegen had ons orkest te dirigeren tijdens een play-in, waaraan meer dan zestig muzikanten deelnamen.

Als kers op de muzikale taart zal Remko Van Damme, artistieke duizendpoot en geen onbekend gezicht voor horeca-minnende Bornemmenaars, de presentatie van het concert verzorgen en er u tevens vergasten op enkele liederen van Wannes Van de Velde. Dit alles in het prachtige kader van de Mariekerkse oever van de Schelde. Het is haast te mooi om waar te zijn! We heten dan ook al onze sympathisanten uit om die avond met ons mee te genieten van een onvergetelijke muzikale avond. Hopelijk tot dan!

Praktisch:

• Wanneer? zaterdag 27 april 2019
  • Waar? Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk, Omgangstraat 1, Mariekerke, Bornem
  • Deuren: 19.00u
  • Aanvang: 19.30u
  • Kaarten: € 10 / gratis t.e.m. 17 jaar

Play-In met Bert Appermont

Op zondag 31 maart 2019 organiseren de harmonies van Bornem centrum een play-in onder de begeleiding van de internationaal gerenommeerde componist-dirigent Bert Appermont! Speel je een instrument uit de HaFaBra-wereld en heb je minstens het niveau 3.3 (= M3 of vergelijkbaar)? Dan ben je welkom om samen met ons een muzikaal onvergetelijke dag te beleven! Deelname is volledig gratis, maar inschrijving is weliswaar verplicht.

Praktisch:
  • Wanneer? Zondag 31 maart 2019 van 10u tot 17u
  • Waar? Zaal De Club, Stationsstraat 28, 2880 Bornem
  • Wie? Alle HaFaBra-muzikanten van niveau 3.3 (=M3) of hoger. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
  • Kostprijs? Deelname is volledig gratis!
  • Middagmaal? Een eenvoudige broodmaaltijd is voorzien voor alle deelnemers
  • Repertoire?
  • Programma?
    • 09.50u - 10.00u: Verdelen van de partituren
    • 10.00u - 12.00u: Repetitie
    • 12.00u - 13.00u: Middagmaal
    • 13.00u - 16.00u: Repetitie met pauze
    • 16.30u: Afsluitend toonmoment voor publiek
  • Inschrijven? ... is nu niet meer mogelijk.
  • Parking? Aan zaal De Club is zo goed als geen parkeerplaats. Er zijn vlakbij wel talloze grote parkings gelegen:
    • Kardinaal Cardijnplein
    • Parking gemeentehuis Bornem (Hemelhof), Hingenesteenweg 13