Page

Repetities Harmonie Bornem gaan weer van start

Na een onderbreking van enkele maanden omwille van het coronavirus heeft het Harmonieorkest Concordia et Amicitia Bornem VZW (kortweg: Harmonie Bornem) gisteravond opnieuw een repetitie georganiseerd. Om de veiligheid van onze muzikanten te garanderen, hebben we enkele extra maatregelen genomen.


Nadat we met onze harmonie bijna 4 maanden lang niet meer samen konden repeteren als gevolg van de coronacrisis, stonden we uiteraard te trappelen om er weer in te vliegen. Het mooie aan een harmonie is immers juist dat je sàmen kunt musiceren en net dat was de afgelopen maanden jammer genoeg niet meer mogelijk.


Aangezien het coronavirus nog niet verdwenen is, hebben we voor onze toekomstige repetities extra maatregelen genomen, die we ook hebben uitgeschreven in een draaiboek. Zo moeten onze muzikanten zich bijvoorbeeld verplicht inschrijven als ze aan de repetitie zullen deelnemen, waarbij we het maximale aantal deelnemende muzikanten in repetitielokaal Zaal Victory hebben vastgelegd op 34. Verder moeten de muzikanten tijdens de repetitie een afstand van 2 meter respecteren (voor en na de repetitie volstaat een afstand van 1,5 meter) en heeft ook iedereen zijn eigen vaste plaats. Bovendien moeten de muzikanten steeds hun eigen instrumenten en partituren meebrengen en dirigeert de dirigent achter plexiglas. Uiteraard blijven we ook aandacht besteden aan de basishygiëne. 


Ook als harmonie hebben we een moeilijke periode achter de rug. Het feit dat we niet samen konden musiceren in combinatie met enkele afgelaste evenementen was een zware tegenslag. We hopen dan ook dat we mogen rekenen op de financiële steun die in het kader van het noodfonds van de Vlaamse Overheid aangekondigd werd. Misschien kan een deel van dit geld wel geïnvesteerd worden in een nieuwe repetitieruimte voor koren en muziekmaatschappijen, waar ook de Bornemse
muziekacademie gebruik van zou kunnen maken. 


Bijgevoegd vindt u nog enkele foto's van de repetitie, die volledig “coronaproof” was.


Type:

De muzikale gevolgen van het coronavirus

Beste muzikanten, leden, muziekliefhebbers en Bornemmenaars,


De wereld raakt met elk uur meer in de greep van het coronavirus. Ook in België is het niet meer te stoppen en nemen de verschillende overheden steeds strengere maatregelen. In Bornem houdt dat o.a. een verbod op alle culturele en sportieve activiteiten t.e.m. zondag 5 april (voorlopige datum). 

Ook voor onze harmonie heeft rechtstreekse gevolgen:

 • De Play-in met Dimitri Bracke op zondag 15 maart is afgelast. Deelnemers die hiervoor hun bijdrage van € 8 reeds hebben betaald krijgen die uiteraard terugbetaald.
 • Opschorting van alle repetities van het groot orkest t.e.m. die van vrijdag 3 april.
 • Opschorting van alle repetities van het instaporkest t.e.m. zaterdag 4 april.

Voorlopig bevelen we al onze muzikanten aan om op wekelijkse basis thuis in de privésfeer flink te repeteren. Blijven oefenen, allemaal!

Type:

Play-in met Dimitri Bracke

DEZE ACTIVITEIT IS AFGELAST!


Op zondag 15 maart 2020 organiseert Harmonieorkest Concordia et Amicitia Bornem opnieuw een play-in die zal plaatsvinden van 10 u tot 17 u in zaal Kloosterheide te Bornem. Aan de eerste editie namen vorig jaar meer dan zestig muzikanten deel; een tweede play-in stond dan ook in de sterren geschreven. Deze keer kozen we voor Dimitri Bracke als gastdirigent met als thema Spaanse blaasmuziek.

Dimitri is klarinettist en dirigent en studeerde onder meer bij Walter Boeykens, Dirk De Caluwé, Jan Hadermann en Jan Cober (Maastricht). Naast lesgever klarinet en directie in de academies van Willebroek en Gentbrugge is hij actief als (gast)dirigent van het Gents Universitair Harmonieorkest, De Kunstvrienden te Sint-Eloois-Winkel, Harmonieorkest Schelle, Rupelzonen Boom en Harmonie Sinte-Cecilia Zele.

Op het programma staat onder meer muziek van Alfred Reed en Óscar Navarro.

Speel je een instrument uit de HaFaBra-wereld en heb je minstens het niveau 3.3 (= M3 of vergelijkbaar)? Dan is dit je kans om samen met ons een fantastische muzikale ontdekking te beleven.

Deelnemen kost
8 euro. Inschrijven is verplicht.


Praktisch:
 • Wanneer? Zondag 15 maart 2020 van 10u tot 17u
 • Waar? Zaal Kloosterheide, Kloosterstraat 71D, 2880 Bornem
 • Wie? Alle HaFaBra-muzikanten van niveau 3.3 (=M3) of hoger. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
 • Kostprijs? 8 euro
 • Middagmaal? We voorzien broodjes voor alle deelnemers (inbegrepen in de kostprijs)
 • Repertoire?
  • El Camino Real - Alfred Reed
  • Andrés Contrabandista - Óscar Navarro
 • Programma?
  • 09.50u - 10.00u: Verdelen van de partituren
  • 10.00u - 12.00u: Repetitie
  • 12.00u - 13.00u: Middagmaal
  • 13.00u - 16.00u: Repetitie met pauze
  • 16.30u: Afsluitend toonmoment voor publiek
 • Inschrijven doe je door dit formulier in te vullen.
 • Parking? Op het domein van zaal Kloosterheide zijn veel parkeerplaatsen. Op zondag is het echter, vanwege de verschillende jeugdbewegingen die daar gehuisvest zijn, vaak moeilijk om er te parkeren. T.o.v. de abdijkerk te Kloosterstraat 71 (ongeveer 500m stappen tot zaal Kloosterheide) is een grote parking voorzien.
 • Vragen? Stuur maar op naar info@harmoniebornem.be


Hopelijk tot dan!

Type: