Page

Play-in met Dimitri Bracke

Op zondag 15 maart 2020 organiseert Harmonieorkest Concordia et Amicitia Bornem opnieuw een play-in die zal plaatsvinden van 10 u tot 17 u in zaal Kloosterheide te Bornem. Aan de eerste editie namen vorig jaar meer dan zestig muzikanten deel; een tweede play-in stond dan ook in de sterren geschreven. Deze keer kozen we voor Dimitri Bracke als gastdirigent met als thema Spaanse blaasmuziek.

Dimitri is klarinettist en dirigent en studeerde onder meer bij Walter Boeykens, Dirk De Caluwé, Jan Hadermann en Jan Cober (Maastricht). Naast lesgever klarinet en directie in de academies van Willebroek en Gentbrugge is hij actief als (gast)dirigent van het Gents Universitair Harmonieorkest, De Kunstvrienden te Sint-Eloois-Winkel, Harmonieorkest Schelle, Rupelzonen Boom en Harmonie Sinte-Cecilia Zele.

Op het programma staat onder meer muziek van Alfred Reed en Óscar Navarro.

Speel je een instrument uit de HaFaBra-wereld en heb je minstens het niveau 3.3 (= M3 of vergelijkbaar)? Dan is dit je kans om samen met ons een fantastische muzikale ontdekking te beleven.

Deelnemen kost
8 euro. Inschrijven is verplicht.

Praktisch:
  • Wanneer? Zondag 15 maart 2020 van 10u tot 17u
  • Waar? Zaal Kloosterheide, Kloosterstraat 71D, 2880 Bornem
  • Wie? Alle HaFaBra-muzikanten van niveau 3.3 (=M3) of hoger. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
  • Kostprijs? 8 euro
  • Middagmaal? We voorzien broodjes voor alle deelnemers (inbegrepen in de kostprijs)
  • Repertoire?
    • El Camino Real - Alfred Reed
    • Andrés Contrabandista - Óscar Navarro
  • Programma?
    • 09.50u - 10.00u: Verdelen van de partituren
    • 10.00u - 12.00u: Repetitie
    • 12.00u - 13.00u: Middagmaal
    • 13.00u - 16.00u: Repetitie met pauze
    • 16.30u: Afsluitend toonmoment voor publiek
  • Inschrijven doe je door dit formulier in te vullen.
  • Parking? Op het domein van zaal Kloosterheide zijn veel parkeerplaatsen. Op zondag is het echter, vanwege de verschillende jeugdbewegingen die daar gehuisvest zijn, vaak moeilijk om er te parkeren. T.o.v. de abdijkerk te Kloosterstraat 71 (ongeveer 500m stappen tot zaal Kloosterheide) is een grote parking voorzien.
  • Vragen? Stuur maar op naar info@harmoniebornem.be

Hopelijk tot dan!

Black in Concert!

Zaterdag 15 februari is beslist een dag om aan te stippen in jullie agenda, want die avond geeft het Instaporkest van onze vereniging een concertje om 18.30 u in de podiumzaal van de Bornemse Academie voor Muziek, Woord en Dans. Met al dat jong aanstormend muzikaal geweld op het podium en nadien nog een heuse receptie belooft dit evenement nu reeds bij voorbaat één van de muzikale hoogtepunten van 2020 te worden. Niet te missen, wat ons betreft!

We wensen dan ook al onze leden en sympathisanten van harte uit te nodigen om onze jonge garde te komen aanmoedigen en nadien nog even gezellig na te kaarten met een hapje en een drankje.

Hopelijk tot dan!

We zijn gefusioneerd!

Koninklijke Harmonie Concordia et Amicitia Ter Dilft en Bornems Harmonieorkest gefuseerd tot Harmonieorkest Concordia et Amicitia Bornem VZW

Sinds kort gaan de Koninklijke Harmonie Concordia et Amicitia Ter Dilft en het Bornems Harmonieorkest als één orkest door het leven. Het nieuwe fusie-orkest heet Harmonieorkest Concordia et Amicitia Bornem VZW of kortweg Harmonie Bornem en zal de komende jaren door voorzitter Freddy Daelemans geleid worden.

Al in 2016 beslisten de besturen van onze beide verenigingen om samen te werken, met als einddoel over te gaan tot de fusie van beide harmonies. Die samenwerking uitte zich de afgelopen jaren onder meer in een gezamenlijk eindejaarsconcert, lenteconcert, Sint-Ceciliafeest,… Eind 2018 zijn de beide besturen gestart met de concrete uitwerking van de fusie, die uiteindelijk geleid heeft tot een VZW met statuten, een huishoudelijk reglement, een nieuw bestuur en een reeks werkgroepen. Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Freddy Daelemans, Hannah De Pooter, Ivan Keppens, Pieter Pauwels, Aloïs Peeters, Stefaan Segers, Eddy Van Onckelen en Jan Wilmaers.

We zijn ervan overtuigd dat we door de krachten te bundelen onze beide harmonies kunnen versterken. De komende jaren willen we vooral werken aan de verdere uitbouw van de amateurmuziek in Bornem. Dat willen we onder meer doen door in te zetten op jeugd en ook door nieuwe muziekprojecten op te zetten in samenwerking met onder meer de Academie voor Muziek, Woord en Dans en ook andere verenigingen

We nodigen u alvast uit voor het concert "Black in Concert" van ons instaporkest op zaterdag 15 februari om 18.30 u in de podiumzaal van de Bornemse muziekacademie en onze play-in onder leiding van gastdirigent Dimitri Bracke op zondag 15 maart 2019 van 10.00 u tot 17.00 u in zaal Kloosterheide.