Page

Eindejaarsconcert 2018

Op zondag 23 december brengt de harmonie van Bornem haar traditioneel eindejaarsconcert in de schouwburg van Ter Dilft. Het belooft net als bij vorige editie, toen het orkest het publiek mee op ruimte-cruise nam, opnieuw een heus spektakel te worden. Er zijn deze keer namelijk niet één maar wel dertig speciale gasten: het voltallige kinderkoor van de O.L.V.P. Basisschool Bornem.

De schouwburg wordt die avond volledig ondergedompeld in de kamp-sfeer. Wanneer de kinderen tijdens een dropping noodgedwongen moeten schuilen voor een onweer worden de straffe verhalen bovengehaald. Bij het ochtendgloren schalt de reveille en bevinden ze zich in een bivak midden in het bos...

Voor de echte muziekliefhebber heeft de harmonie daarnaast enkele top-composities in petto. Met "El Golpe Fatal" van Dirk Brossé waant u zich midden in een Andalusische arena waar matador en stier een spel op leven en dood spelen.  Daarna volgt "The Divine Comedy" van Robert W. Smith, een muziekstuk dat de reis van Dante door hel, vagevuur en paradijs zeer filmisch weergeeft. Tot slot vliegen de pannen swingend van het dak van Ter Dilft met "The Incredibles", de muziek van de gelijknamige Pixar-film.

"Spannende Verhalen" zal ongetwijfeld een boeiende muzikale ervaring zijn, netjes omkaderd door een grappige en bijwijlen ontroerende presentatie!

De muzikale leiding is die avond in handen van Jo Schelkens.

Praktisch:
  • Zondag 23 december om 19.30u
  • Schouwburg Ter Dilft
  • VVK € 10 / ADK € 12 / -19j gratis
  • Tickets via Ter Dilft

Dodenhulde op zaterdag 10 november 2018

Op zaterdag 10 november 2018 vindt in Bornem de jaarlijkse Dodenhulde plaats. De deelnemers staan die avond even stil bij de Nooit-Meer-Oorlog-gedachte en herdenken er de dierbare overledenen, met in het bijzonder de gesneuvelden van beide wereldoorlogen.

Dit jaar gaat de dodenhulde van start om 19.30u op het Kardinaal Cardijnplein, waar een huldemoment plaatsvindt aan het monument voor de gesneuvelden en waar onze trompettisten The Last Post zullen spelen. Daarna gaat de inmiddels traditionele "Fakkeltocht voor de Vrede" van start, die eindigt op het kerkhof op de Sint-Amandsesteenweg. Onze muzikanten zullen er een hymne spelen, gevolgd door een toespraak van de burgemeester en enkele bezinningsteksten. Tot slot spelen de harmonies nog de Brabançonne en de Vlaamse Leeuw

Na afloop van de plechtigheid is er voor alle deelnemers een drankje voorzien in het Cultuurcafé!

Onze muzikanten verzamelen om 19.30u, de trompettisten op het Kardinaal Cardijnplein en alle andere muzikanten t.o.v. de ingang van het kerkhof.

32e Eetfestijn in zaal Kloosterheide

Praktische info voor onze medewerkers staat op deze pagina.

32e EETFESTIJN
Zaal Kloosterheide
Zaterdag 22/09 van 17.00u tot 20.30u
Zondag 23/09 van 11.30u tot 15.00u

Paling in't Groen - Gebakken Paling - Stoofvlees
Voorinschrijving = € 1 korting per portie

Soeckt gey nen paelinck,
Heel versch ende groen?
Begaet dan gheen dwaelinck,
Ende neemt uself niet in den maelinck!
Spoeit u ’t voorleste weekend van maend neeghen,
Per paerd, reywiel, koetsch of busch,
Naer ’t Bornhemsch klooster van Bernardusch
Gey komt er immer geleeghen,
En mooght binnen sonder uw voeten te veeghen.
Bey die van't musieck is’t te doen,
Saeterdagh des avondsch ende sondag op den noen!
 - Uit de manuscripten van Den Bornhemschen Leckerbeck

Dat dit eeuwenoud dichtwerk geen enkele Bornemmenaar onbekend is, en voor de meeste inwoners van de fiere Parel van het Scheldeland tot de parate kennis behoort, zal niemand verbazen. Iedereen weet immers dat er in Klein-Brabant -en ver daarbuiten- niemand de bereiding van traditionele paling in’t groen beter onder de knie heeft dan de jongens en meisjes van Concordia & Amicitia - Ter Dilft! Net als vorig jaar zullen ook die van het Bornems Harmonieorkest hun palingkundige expertise verlenen aan de organisatie van wat nu reeds met voorsprong het lekkerste eetfestijn van 2018 belooft te worden.

Tijdens  het weekend van 22 en 23 september geven we u dan ook de kans om àl uw culinaire driften de vrije loop te laten op ons jaarlijks eetfestijn, dat naar intussen "aloude" traditie plaatsvindt in Zaal Kloosterheide (Kloosterstraat 71d in Bornem).

Op het menu staat onze befaamde -en in de wijde omtrek vermaarde- paling, zwemmend in't groen of gebakken in de pan. Lust u geen paling? Geen probleem! Er staat daar in't klooster nog een grote paterskuip die we tot de rand vullen met lekker stoofvlees en waaruit we riante porties scheppen met de grote pollepel van meneer pastoor! Alle menu's zijn verkrijgbaar met brood of met frietjes.

Voorinschrijving = korting! Indien u op voorhand inschrijft (d.m.v. dit inschrijvingsformulier) krijgt u € 1 korting per portie (reeds verrekend op het formulier)!

Geen tijd of goesting om dat weekend naar 't klooster te komen? Geen nood, we voorzien ook de mogelijkheid om thuisleveringen te bestellen (enkel paling in’t groen of stoofvlees). Die worden op zaterdagnamiddag 22 of op zondagmiddag 23 september -weliswaar koud- tot aan uw deur gebracht! In de zaal is er tenslotte ook nog de mogelijkheid om meeneemporties af te halen.

Alvast bedankt aan al wie onze harmonie op deze manier wil steunen en misschien tot dan!

Nog enkele links: