Page

32e Eetfestijn in zaal Kloosterheide

Praktische info voor onze medewerkers staat op deze pagina.

32e EETFESTIJN
Zaal Kloosterheide
Zaterdag 22/09 van 17.00u tot 20.30u
Zondag 23/09 van 11.30u tot 15.00u

Paling in't Groen - Gebakken Paling - Stoofvlees
Voorinschrijving = € 1 korting per portie

Soeckt gey nen paelinck,
Heel versch ende groen?
Begaet dan gheen dwaelinck,
Ende neemt uself niet in den maelinck!
Spoeit u ’t voorleste weekend van maend neeghen,
Per paerd, reywiel, koetsch of busch,
Naer ’t Bornhemsch klooster van Bernardusch
Gey komt er immer geleeghen,
En mooght binnen sonder uw voeten te veeghen.
Bey die van't musieck is’t te doen,
Saeterdagh des avondsch ende sondag op den noen!
 - Uit de manuscripten van Den Bornhemschen Leckerbeck

Dat dit eeuwenoud dichtwerk geen enkele Bornemmenaar onbekend is, en voor de meeste inwoners van de fiere Parel van het Scheldeland tot de parate kennis behoort, zal niemand verbazen. Iedereen weet immers dat er in Klein-Brabant -en ver daarbuiten- niemand de bereiding van traditionele paling in’t groen beter onder de knie heeft dan de jongens en meisjes van Concordia & Amicitia - Ter Dilft! Net als vorig jaar zullen ook die van het Bornems Harmonieorkest hun palingkundige expertise verlenen aan de organisatie van wat nu reeds met voorsprong het lekkerste eetfestijn van 2018 belooft te worden.

Tijdens  het weekend van 22 en 23 september geven we u dan ook de kans om àl uw culinaire driften de vrije loop te laten op ons jaarlijks eetfestijn, dat naar intussen "aloude" traditie plaatsvindt in Zaal Kloosterheide (Kloosterstraat 71d in Bornem).

Op het menu staat onze befaamde -en in de wijde omtrek vermaarde- paling, zwemmend in't groen of gebakken in de pan. Lust u geen paling? Geen probleem! Er staat daar in't klooster nog een grote paterskuip die we tot de rand vullen met lekker stoofvlees en waaruit we riante porties scheppen met de grote pollepel van meneer pastoor! Alle menu's zijn verkrijgbaar met brood of met frietjes.

Voorinschrijving = korting! Indien u op voorhand inschrijft (d.m.v. dit inschrijvingsformulier) krijgt u € 1 korting per portie (reeds verrekend op het formulier)!

Geen tijd of goesting om dat weekend naar 't klooster te komen? Geen nood, we voorzien ook de mogelijkheid om thuisleveringen te bestellen (enkel paling in’t groen of stoofvlees). Die worden op zaterdagnamiddag 22 of op zondagmiddag 23 september -weliswaar koud- tot aan uw deur gebracht! In de zaal is er tenslotte ook nog de mogelijkheid om meeneemporties af te halen.

Alvast bedankt aan al wie onze harmonie op deze manier wil steunen en misschien tot dan!

Nog enkele links:

Type:

Enkele data om te onthouden

Nu de muzikale voorjaarsdrukte achter de rug is (met twee concerten en zes opluisteringetjes mogen we beslist van "drukte" spreken) hebben onze muzikanten een korte, zomerse pauze dubbel en dik verdiend.

Hieronder zetten we nog even kort de belangrijkste data voor de komende maanden op een rijte.

vrijdag 29 juni - 20.00u

Eindejaarsconcert

Schouwburg Ter Dilft

Aperitiefconcert lustrum Club 3

Praktische info voor onze muzikanten staat op deze pagina.

De Bornemse Club 3 viert dit jaar haar tweede lustrum (ofte haar tiende verjaardag). Dit zal gepaard gaan met uitgebreide feestelijkheden die plaatsvinden op zondag 17 juni 2018 in zaal De Club. En om het allemaal nog wat chiquer te maken dan het al is zullen de muzikanten van de Koninklijke Harmonie Concordia et Amicitia Ter Dilft en die van Het Bornems Harmonieorkest er die ochtend een heus aperitiefconcert geven om 11.30u. Dit concertje is publiek toegankelijk, dus we wensen al onze leden en sympathisanten uit om die ochtend te komen luisteren.

Toegang tot het concert zelf is gratis. Na het concert volgt er een aperitief en een feestmaaltijd. Indien je wenst deel te nemen aan het aperitief en de maaltijd betaal je hiervoor € 50 (voor niet-leden van Club 3 ; leden betalen € 45). Wie dat wenst kan zich hier voor inschrijven:

• Bij voorkeur via een mailtje aan tony.vanos@telenet.be ; betalen doe je in dat geval op het rekeningnummer BE08 9795 9389 3013 (BIC: ARSPBE22) met vermelding van je naam.
  • Ofwel door contact op te nemen met onze penningmeester Aloïs Peeters
    (Tel.: 03 889 72 87 / GSM: 0472 94 19 73).

Uiteraard is er ook altijd de mogelijkheid om na het concert een drankje te nuttigen zonder inschrijving voor de maaltijd. In de namiddag volgt er dan nog een petanque-toernooi.

We hopen dus dat jullie ons die dag met z'n allen komen vergezellen om er samen een fijne muzikale voormiddag van te maken.

Praktisch:
  • Wat? Aperitiefconcert Lustrum Club 3
  • Waar? Zaal De Club (Stationsstraat 28, 2880 Bornem)
  • Wanneer? zondag 17 juni 2018 om 11.30u
  • Toegang? Gratis
  • Deelname aperitief en maaltijd? € 50 (€ 45 voor leden Club 3)