Page

De muzikale gevolgen van het coronavirus

Beste muzikanten, leden, muziekliefhebbers en Bornemmenaars,

De wereld raakt met elk uur meer in de greep van het coronavirus. Ook in België is het niet meer te stoppen en nemen de verschillende overheden steeds strengere maatregelen. In Bornem houdt dat o.a. een verbod op alle culturele en sportieve activiteiten t.e.m. zondag 5 april (voorlopige datum).

Ook voor onze harmonie heeft rechtstreekse gevolgen:

• De Play-in met Dimitri Bracke op zondag 15 maart is afgelast. Deelnemers die hiervoor hun bijdrage van € 8 reeds hebben betaald krijgen die uiteraard terugbetaald.
  • Opschorting van alle repetities van het groot orkest t.e.m. die van vrijdag 3 april.
  • Opschorting van alle repetities van het instaporkest t.e.m. zaterdag 4 april.

Voorlopig bevelen we al onze muzikanten aan om op wekelijkse basis thuis in de privésfeer flink te repeteren. Blijven oefenen, allemaal!

Play-in met Dimitri Bracke

DEZE ACTIVITEIT IS AFGELAST!

Op zondag 15 maart 2020 organiseert Harmonieorkest Concordia et Amicitia Bornem opnieuw een play-in die zal plaatsvinden van 10 u tot 17 u in zaal Kloosterheide te Bornem. Aan de eerste editie namen vorig jaar meer dan zestig muzikanten deel; een tweede play-in stond dan ook in de sterren geschreven. Deze keer kozen we voor Dimitri Bracke als gastdirigent met als thema Spaanse blaasmuziek.

Dimitri is klarinettist en dirigent en studeerde onder meer bij Walter Boeykens, Dirk De Caluwé, Jan Hadermann en Jan Cober (Maastricht). Naast lesgever klarinet en directie in de academies van Willebroek en Gentbrugge is hij actief als (gast)dirigent van het Gents Universitair Harmonieorkest, De Kunstvrienden te Sint-Eloois-Winkel, Harmonieorkest Schelle, Rupelzonen Boom en Harmonie Sinte-Cecilia Zele.

Op het programma staat onder meer muziek van Alfred Reed en Óscar Navarro.

Speel je een instrument uit de HaFaBra-wereld en heb je minstens het niveau 3.3 (= M3 of vergelijkbaar)? Dan is dit je kans om samen met ons een fantastische muzikale ontdekking te beleven.

Deelnemen kost
8 euro. Inschrijven is verplicht.

Praktisch:
  • Wanneer? Zondag 15 maart 2020 van 10u tot 17u
  • Waar? Zaal Kloosterheide, Kloosterstraat 71D, 2880 Bornem
  • Wie? Alle HaFaBra-muzikanten van niveau 3.3 (=M3) of hoger. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
  • Kostprijs? 8 euro
  • Middagmaal? We voorzien broodjes voor alle deelnemers (inbegrepen in de kostprijs)
  • Repertoire?
    • El Camino Real - Alfred Reed
    • Andrés Contrabandista - Óscar Navarro
  • Programma?
    • 09.50u - 10.00u: Verdelen van de partituren
    • 10.00u - 12.00u: Repetitie
    • 12.00u - 13.00u: Middagmaal
    • 13.00u - 16.00u: Repetitie met pauze
    • 16.30u: Afsluitend toonmoment voor publiek
  • Inschrijven doe je door dit formulier in te vullen.
  • Parking? Op het domein van zaal Kloosterheide zijn veel parkeerplaatsen. Op zondag is het echter, vanwege de verschillende jeugdbewegingen die daar gehuisvest zijn, vaak moeilijk om er te parkeren. T.o.v. de abdijkerk te Kloosterstraat 71 (ongeveer 500m stappen tot zaal Kloosterheide) is een grote parking voorzien.
  • Vragen? Stuur maar op naar info@harmoniebornem.be

Hopelijk tot dan!

Black in Concert!

Zaterdag 15 februari is beslist een dag om aan te stippen in jullie agenda, want die avond geeft het Instaporkest van onze vereniging een concertje om 18.30 u in de podiumzaal van de Bornemse Academie voor Muziek, Woord en Dans. Met al dat jong aanstormend muzikaal geweld op het podium en nadien nog een heuse receptie belooft dit evenement nu reeds bij voorbaat één van de muzikale hoogtepunten van 2020 te worden. Niet te missen, wat ons betreft!

We wensen dan ook al onze leden en sympathisanten van harte uit te nodigen om onze jonge garde te komen aanmoedigen en nadien nog even gezellig na te kaarten met een hapje en een drankje.

Hopelijk tot dan!