Het Grote Coronadraaiboek!

Zaal Victory was nog nooit zo veilig!

Dierbare musici, beste vrienden,


Zoals eerder deze week aangekondigd mogen en zullen we komende vrijdag 3 juli de repetities van 2020 hervatten, na ongeveer drie maanden muzikaal stil te hebben gelegen. We beloofden jullie tevens een gedetailleerd overzicht van alle maatregelen in het kader van het bewaren van de veiligheid. Die hebben we samengevat in ons zogenaamde "coronadraaiboek", een document van zeven bladzijden waarin we in detail alle aspecten van een repetitie behandelen (verluchten van de zaal, parkeren, zaal betreden, instrumenten uitpakken, enz. tot het afsluiten van de bar en het reinigen van de zaal). Naast alle beperkingen zijn er ook heel wat nieuwigheden. Ons orkest is vanaf nu de enige gebruiker van zaal Victory, waardoor al ons materiaal de hele tijd kan blijven staan! Daarnaast zijn ook de spiegelwanden afgebroken, met betere verluchting en een aangenamere ruimte tot gevolg. Tenslotte hebben we het podium omgetoverd tot een bar om na de repetitie nog een gezellig glaasje te kunnen drinken.

Het draaiboek is te vinden via https://bit.ly/harmoniebornemcorona en als PDF-document in bijlage (zie onderaan deze pagina); we zullen ook een papieren versie in ieders mapje met partituren steken. We verwachten dat elke muzikant dit document volledig doorneemt alvorens naar de repetities te komen, zodat we tijdens de repetitie zelf niet voor verrassingen komen te staan. We vragen tevens om zéker op tijd aanwezig te zijn voor deze eerste repetitie, omdat we vóór het weerklinken van de eerste noten een kleine briefing zullen geven over de maatregelen.

De eerste belangrijke maatregel waarmee jullie nu eerst en vooral te maken zullen krijgen is dat we voor élke repetitie van àlle muzikanten moeten weten wie wel en wie niet aanwezig zal zijn. We zullen daarbij als volgt te werk gaan:

 1. We zullen telkens op dinsdagochtend een berichtje versturen met de vraag om je aan- of afwezigheid te bevestigen. We versturen nog eens een herinnering op woensdagochtend.
 2. Vóór woensdagavond 20.00 u moet iedereen doorgeven wat de plannen zijn voor de eerstkomende vrijdag: wel of niet aanwezig.
 3. Mocht je na woensdagavond toch nog van gedacht veranderen dan geef je dit onmiddellijk door aan het bestuur.
De andere belangrijkste zaken zijn, kort samengevat:

 • Als je ziek bent, blijf dan thuis!
 • Respecteer te allen tijde de basishygiëne (handen wassen: er is een verdeler voorzien in de zaal, ontsmetten materiaal, ...).
 • Respecteer te allen tijde de afstandsregels.
 • Gebruik steeds je (vaste) toegewezen plaats en enkel je eigen materiaal.
 • Volg de aanwijzingen voor toegang tot en verlaten van het lokaal.
 • Er is op elke repetitie een coronaverantwoordelijk aanwezig.
 • Breng steeds mee: mondmasker, eigen partituren, instrument, schrijfmateriaal en je eigen doekje voor het reinigen van speeksel.
 • Mocht je je na een repetitie grieperig beginnen voelen, meldt dit dan zo snel mogelijk aan Jan Wilmaers (jan@harmoniebornem.be).

Al deze maatregelen werden opgesteld in samenspraak met de verantwoordelijke voor infrastructuur van CC Ter Dilft en de veiligheidscoördinator van de gemeente. Wanneer je het draaiboek doorneemt zal je snel beseffen dat het wel even aanpassen zal zijn, maar dat is op dit moment uiteraard niet te vermijden. We twijfelen er echter niet aan dat we het, met een beetje goeie wil, in een mum van tijd allemaal gewoon zullen zijn. Zo maken we van onze repetities weldra, ondanks alle beperkingen, opnieuw een deugddoende wekelijkse muzikale bijeenkomst. 

We kijken er hoedanook enorm naar uit om jullie vrijdag allemaal terug te zien!


Groetjes & hopelijk tot dan!
Freddy Daelemans
voorzitterBijlagen

Categorie:

TOP