Eindejaarsconcert 2018

Op zondag 23 december brengt de harmonie van Bornem haar traditioneel eindejaarsconcert in de schouwburg van Ter Dilft. Het belooft net als bij vorige editie, toen het orkest het publiek mee op ruimte-cruise nam, opnieuw een heus spektakel te worden. Er zijn deze keer namelijk niet één maar wel dertig speciale gasten: het voltallige kinderkoor van de O.L.V.P. Basisschool Bornem.

De schouwburg wordt die avond volledig ondergedompeld in de kamp-sfeer. Wanneer de kinderen tijdens een dropping noodgedwongen moeten schuilen voor een onweer worden de straffe verhalen bovengehaald. Bij het ochtendgloren schalt de reveille en bevinden ze zich in een bivak midden in het bos...

Voor de echte muziekliefhebber heeft de harmonie daarnaast enkele top-composities in petto. Met "El Golpe Fatal" van Dirk Brossé waant u zich midden in een Andalusische arena waar matador en stier een spel op leven en dood spelen.  Daarna volgt "The Divine Comedy" van Robert W. Smith, een muziekstuk dat de reis van Dante door hel, vagevuur en paradijs zeer filmisch weergeeft. Tot slot vliegen de pannen swingend van het dak van Ter Dilft met "The Incredibles", de muziek van de gelijknamige Pixar-film.

"Spannende Verhalen" zal ongetwijfeld een boeiende muzikale ervaring zijn, netjes omkaderd door een grappige en bijwijlen ontroerende presentatie!

De muzikale leiding is die avond in handen van Jo Schelkens.

Praktisch:
  • Zondag 23 december om 19.30u