Fotoquiz - deel 1

Beste leden,

Hebben jullie afgelopen donderdag ook met heimwee teruggedacht aan voorbije en ver vervlogen jaren? Het was immers de eerste 30e april sinds vele decennia dat we géén Meiavond vierden. Het coronavirus strooide COVID-19 in het eten: geen serenade, geen gezellige feestdis en geen diepzinnige quiz achteraf dit jaar. Het ziet er nog steeds niet naar uit dat we onze – muzikale en andere  activiteiten spoedig zullen mogen hervatten. We hopen nog steeds dat we in juli of augustus een zomeractiviteit kunnen organiseren en in het najaar onze activiteiten mogen hervatten, maar voorlopig is uiteraard niets zeker.

Om toch enigszins aan het gemis tegemoet te komen hebben we besloten om onze traditionele meiavond-quiz op een alternatieve manier te organiseren. We houden de komende weken een fotoquiz met verschillende rondes. Het concept is eenvoudig: we tonen jullie foto's van de harmonie en jullie moeten zoveel mogelijk namen zoeken van de personen die op de foto te zien zijn. Voorlopig staan deze rondes gepland:

1. Een foto uit de oude doos van Concordia et Amicitia - Ter Dilft
  2. Eentje van Nut & Vermaak
  3. Concordia & Amicitia - Kapelstraat
  4. Foto van het Instaporkest
  5. Kleuterfoto's van de huidige leden

Om niemand te bevoordelen splitsen we de competitie op in twee categorieën: eentje voor de 40-plussers en eentje voor de min 40-jarigen. In beide categorieën voorzien we een mooie prijs aan het einde van de quizperiode. De jury kan daarnaast eventueel nog een "outsiders prijs" uitreiken of een prijs voor "bijzondere bijdragen". We voorzien per foto ook een reglement. Voor de eerste drie foto's zal dat als volgt zijn:

• De bedoeling is om zo veel mogelijk namen op de gezichten te plakken.
  • De juiste voornaam is twee punten.
  • De achternaam is één punt.
  • De bijnaam is één punt.
  • Voor een foute voornaam, achternaam of bijnaam trekken we één punt af! Schreiffautten zien we door de vingers!
  • Het juiste jaartal van de foto is één punt.
  • De juiste locatie is één punt.
  • Men heeft tien dagen de tijd om te antwoorden. Voor de eerste foto moeten de antwoorden dus uiterlijk binnen zijn op 14 mei.

In bijlage vinden jullie
  1. De eerste foto
  2. Een sjabloon waarop alle personen genummerd zijn
  3. Een antwoordformulier

Om deel te nemen volstaat het om het ingevuld formulier tijdig te versturen naar info@harmoniebornem.be of een papieren versie te bezorgen aan Pieter Pauwels (Grootheide 16) of Ivan Keppens (Heuvelstraat 1). Voor de vijfde ronde vragen we jullie vriendelijk om, indien je wenst deel te nemen, een foto uit je kindertijd door te sturen (leeftijd ca. 5 à 7 jaar). Nadien plakken we alle foto's samen en kunnen we allemaal raden wie er op de foto's staat. Heb je trouwens nog ergens foto's liggen van de harmonie, uit de oude of nieuwe doos? Dan mag je die ook altijd bezorgen aan Ivan of Pieter. Indien je ze enkel op papier hebt zullen we ze inscannen en bezorgen we je ze daarna terug.

Alvast bedankt & succes!