De gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen

Hallo muzikanten, 


Het hing al even in de lucht, maar ondertussen is bevestigd dat de nieuwe corona- maatregelen repetities tot nader order niet meer toelaten. Dit heeft meteen een impact op de activiteiten die we nog gepland hadden. Hieronder vinden jullie een overzicht. 

  • dinsdag 10 november: Oorspronkelijk stond het opluisteren van de jaarlijkse dodenhulde op onze planning. De gemeente heeft ons echter begin deze week laten weten dat er dit jaar geen plechtigheid zal plaatsvinden. 
  • zondag 15 november: Tot ons spijt moeten we jullie meedelen dat onze jaarlijkse misviering voor de overleden leden, waarvoor we jullie medewerking vroegen om ze met kleine groepen op te luisteren, niet meer mogelijk is aangezien repeteren voor deze viering niet meer kan. Wel zullen we met een kleine delegatie van het bestuur de mis bijwonen. Deze vindt plaats om 11 u in de O.L.V.-en- Leodegariuskerk op het K. Cardijnplein en we zullen er in het bijzonder de overledenen van dit jaar herdenken: René Van Damme en Maria Peeters. Er zijn die ochtend slechts een beperkt aantal aanwezigen toegelaten. 
  • zondag 20 december: Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten zullen wij onze focus leggen op repeteren. Iedere muzikant zal dit kunnen appreciëren en we hebben dat ook de voorbije periode kunnen ervaren. Een eindejaarsconcert voorbereiden zal echter moeilijk zijn. Hoewel we al heel wat muziek hebben ingestudeerd, zal de repetitietijd te beperkt zijn om nog op een degelijke manier een concert in elkaar te steken. We zien dus geen andere optie meer dan het eindejaarsconcert 2020 te annuleren

Er staan dit jaar dus geen activiteiten meer op de planning en voorlopig zetten we niets nieuws op de kalender voor 2021, maar we denken ondertussen al na over mogelijkheden voor een concert in het voorjaar en eventueel andere activiteiten. De komende dagen en weken zal het bestuur de evolutie van deze semilockdown blijven opvolgen en jullie geregeld contacteren via e-mail en Whatsapp.

Hou het vooral veilig zodat we, wanneer het weer mogelijk is, mekaar in alle gezondheid terug kunnen zien. Vriendelijke groetjes, 
Het bestuur
Bijlagen

TOP