Sint-Cecilia 2019

Beste muzikanten en leden van de Bornemse harmonies,

De zomerse hittegolven hebben definitief plaats geruimd voor stortbuien, kille noorderwind en dwarrelende herfstbladeren in de Bornemse straten. Stilaan beginnen we allemaal te twijfelen of we de chauffage al terug in gang zouden steken of we het toch nog een weekje zouden uitstellen. Al dat mistroostige weer heeft echter ook een heel positief kantje: met de komst van het najaar komt ook ons traditioneel Sint-Ceciliafeest met rasse schreden dichterbij!

Net zoals de vorige jaren vieren we weldra het hoogfeest van de meest dierbare aller patroonheiligen. Zoals de traditie het vraagt gaat dit uiteraard gepaard met een fonkelende muzikale rondgang in De Parel van het Scheldeland.

Concreet trekken we op zaterdag 9 en zondag 10 november met onze hemelse klanken de Bornemse straten op en brengen we een bezoekje aan de betere Bornemse herberg. Op zaterdag sluiten we de dag af met een feestelijke maaltijd en een spetterend bal in Zaal Kloosterheide.'s Zondags herdenken we onze overleden muzikanten en leden tijdens de gebedsdienst van 11.00u in de centrumkerk en eten we 's avonds net als vorig jaar een lekkere pizza. Na die maaltijd zijn we tot slot van het weekend nog verantwoordelijk voor het opluisteren van de jaarlijkse dodenhulde.

We zetten op zaterdag tevens enkele jubilarissen in de schijnwerpers. In bijlage vindt u een overzicht van de mensen die we in de bloemetjes zullen zetten.

Programma:

Zaterdag 9 november 2019

• 9.45u: verzamelen in café De Waterlander ('t Fort)
  • 10.30u: vertrek vanuit 't Fort, gevolgd door een bezoek aan Het Zandhof
  • ca. 12.00u: pistolets in café Het Wiel
  • vanaf 13.00u: muzikale rondgang in Bornem centrum
  • 17.30u: aankomst in zaal Kloosterheide
  • 18.00u: avondmaal en huldiging jubilarissen ; nadien bal met DJ C&C!

Zondag 10 november 2019

• 10.30u: verzamelen in de O.L.V.-en-Leodegariuskerk op het K.Cardijnplein
  • 11.00u: opluisteren gebedsdienst overleden leden
  • ca. 12.15u: pistolets in café Belle Vue
  • vanaf 13.15u: muzikale rondgang in Bornem centrum
  • 17.30u: pizzafeestje bij Pizza Milano
  • 19.30u: Opluisteren dodenhulde gemeente Bornem

Transport: In geval van moeilijkheden om op zaterdagochtend tot aan café De Waterlander te geraken, gelieve dit te vermelden bij de inschrijving, dan zal er iemand u komen ophalen met de wagen. Alternatief kunt u als muzikant ook tegen 12.00u naar café Het Wiel komen.

Het menu ziet er op zaterdagavond zo uit:

Buffet van warme en koude vis- en vleesgerechten
~
Dessertenbuffet & koffie

Op zondagavond hanteren we de vorig jaar geïntroduceerde formule, die een spetterend succes bleek: We gaan met z’n allen gezellig een pizza verorberen. Dit keer zal dat in echter in pizzeria Milano zijn (boven het Luxhuis, waar vroeger restaurant 't Alternatief was gehuisvest). We blijven die avond in Bornem centrum omdat we na de maaltijd de dodenhulde zullen opluisteren.

Hoeveel kost het om aan de maaltijd(en) deel te nemen?

• Zaterdag (te betalen bij inschrijving):
    • € 30 voor de leden en externe muzikanten
    • € 40 voor de niet-leden
    • € 20 voor de scholieren en studenten
    • € 15 voor kinderen t.e.m. 12 jaar
  • Zondag: Kostprijs van de pizza (nog niet te betalen bij inschrijving)

Inschrijven is verplicht indien u deelneemt aan de maaltijd op zaterdagavond. Inschrijven kan tot en met zaterdag 2 november. Gelieve NIET in te schrijven via e-mail of sms, want dan bestaat de mogelijkheid dat we dit over het hoofd zien.

Ziezo, dat was het. Inschrijven maar!